TST尋office打掃阿姐

公司office想請一個打掃阿姐,地方係tst。
兩個小型office,只要洗杯,抹臺,室內抹玻璃門窗,工作量少,全部搞掂曬就走得。
一個星期黎3日,月薪一共2000。

有興趣可dm查詢。

幾多個hr?

手脚快應該1-2hr就可以搞掂

不如寫明幾多個鐘,返邊幾日會易揾人d架

2個讚

係咪自由選擇邊三日,咩時段都得?office有幾多個位幾多間房丫?
兩個Office係同一層定係要去第二度?

感謝兩位建議。 完全無考慮到甘多issue :joy:

1. 返1,3,5
  2. 時間大概within 11:00-16:00
  3. 2個office加埋8張辦公檯,1張conference table,total 3件房
  4. 2個office同層不同flat,行過去1分鐘唔洗
1個讚

呢度係咪差不多60HRS?

3 day x 5 HR x 4 week?
其實請人唔好講到話做曬野就走, 因為有D人好認真, 又有D人去HEA, 特別係清潔呢D

不如寫明 $50/HR
MON, WED, FRI
11:00 - 13:00

3 days x 3 hr x 4 week x $50 = $1800 咁

1個讚

啱呀,我開壞左個頭,同鐘點講清潔好哂就走得(淨係㕑房厠所),每次$500,結果以家個零鐘就話做完,但好多位冇執。

咁其實即係未做好、我會叫佢返黎執過

但已經勞氣咗

好多嘢要寫清楚嘅好

2個讚

咁又係

叫咪執囉,跟住下次都係一樣,因為用左好多年,過得去我都算。
樓上話頭,廢事勞氣。
所以就話唔好開壞個頭囉。

的確 :joy: 之前公司係甘同宜家個阿姐講,結果宜家做得有d la西想換人
但係如果落左eg每次3hr 會唔會令人覺得好困身好多workload (雖然真心少)

真係 宜家個阿姐洗杯,老例有積,次次都要我地staff自己去洗返

中間咁樣係有d尷尬,又返唔到第二份工

通常就8:00-11:00 咁,下午可以返多份

1個讚

明白 :+1: 多謝你既建議,全部都係我無考慮好既位黎

我有親戚做office呢種parttime 清潔,不過佢哋嗰行應該係$70/hr up,呢行係會讀嗰啲ERB 課程,同埋有啲請人group…

真係唔知有course上……我office請開d阿姐全部都係家庭主婦或者半退休揾d世藝甘……

咁⋯⋯睇你請咩質素啦,佢清完之後你覺唔覺得佢清潔完咁囉。

1個讚

該主題在最後一個回覆創建後30天后自動關閉。不再允許新的回覆。