大家信唔信命理/算命?

大家信唔信或者有準/唔準的經歷都可以分享下 :smiley:

我信人生有定數,所以好隨緣

記得細個大約十歲,同屋企人去行花市,有檔野幫人睇掌,佢話我媽有3個細路,當時我已經成十歲,仲有個哥,阿媽話:有無搞錯,佢兩個都咁大喇!
之後可能一兩年之內,我爸帶我地去港中醫院接阿媽,佢做完手術,落仔!

我有兩個阿姨有段時間研究紫微斗數,以前又有d software 可以整到個盤,話我子女宮有紫微星,d人話生女會好靚 (唔知真定假)
不過,我仔真係自細都好靚,成十歲都有人問係咪女!

我揾過個cfu 睇我仔,當年考慮轉校,但cfu 話唔駛轉,直升好,學校利佢
結果,校外一切順利,但唔想返學

另外,唔知大家有無聽過玻璃朱嘅姓名學,佢算到話我二仔得2x歲名,我希望佢唔準…

呢排我發覺塔羅都好準!

2個讚

唔信
不過聽過身邊有人去求籤,之後發生既嘢100%一樣,所以佢就開始信黃大仙
我聽到佢呢個例子果陣都理解點解有人會信,我都尊重
但唔好攞黎說教就得:sweat_smile:

信信地啦,又唔敢盡信!

以前老細有位客人係算命/風水佬!話佢n年前上電視台?不過我唔識!
有次老細請佢幫我同另一位同事「望下」

佢話如果我可以出國讀書會好叻,入到大機構好似聯合國個啲做野(佢真係咁講)
如果唔讀呢,就早啲嫁人:sweat_smile:
5年内好嫁,一係細我2個月/2年,一係大我10年以上。

我都好想出國讀書,但家庭環境唔許可。最後好似差唔多5年真係嫁左,老公的確大我10年以上:rofl:

唔知係咪準,半信半疑。

1個讚

我聽d人的經歷 通常都係不經意地睇相算命就講得幾準

你子女宫係紫微星 呀仔係咪白白淨淨 有冇帝王霸氣?:grimacing:

其實如果有研究姓名學 咁改過個名係咪可以改善?

你塔羅係自學定出去搵師父睇?

我都有聽過話求簽好準
不過我自己就唔識解簽,所以有時都要睇下有冇搵到啱的解簽師傅:thinking::thinking:

1個讚

有時都係可能十樣之中中幾樣

咁師傅都講中你結婚時間同老公年齡丫:grimacing:
咁你仲有冇去睇師傅?

我10幾年前後生成日去算命,幾出名果D都睇過,有人話勁就去睇,好多年後嘅今日我可以話得一個準,準果個係鐵板神算,但睇返知道準又可以點,根本冇得避,所以我已經吾會再睇,開開心心過日子仲好

6個讚

:scream:
你有無揾其他師傅算?

係,面尖尖,眼大大,好秀氣 :rofl:
名係我地好俾心機砌嘅,我老公唔迷信,我唔想多事,無搞

我見朋友睇開,我陪佢嘅,都約咗去問下野

呢度睇星盤嗰位,話佢好痴家,無話佢有咩不幸

成個命盤批?

做多d善事都會有福報
講堅,我覺得捐血好好

雖然目標爲本咁做呢d嘢唔係太好,但我身邊有個朋友N年前好「積極地」做善事,依家又好似無乜

諗返轉頭應該係佢未懷孕之前

佢生B後先話佢條命係好難有小朋友嘅,呢胎係人工受孕先生到

前因後果加埋我覺得當時佢應該係爲生BB鋪排好多善事

我自己好巧合地做過一次善事,樣嘢送到我屋企後(慈善拍賣),跟住我下個月就有咗

2個讚

唔知,應該睇星盤,唔係命盤

即係星座?:joy:

佢大運行到咩格局咁凶險喔:fearful:
有冇睇下其他師傅問下意見?

我舊同事早十幾年前去算命,話佢到3X歲就會88,放心啦,我舊同事而家仲開開心心生活緊

嘩,想知道邊類師傅咁廢

因為d大事應該算得好清楚

廟街?要人比錢化解?

我好記得我細個我呀媽都比人話有個劫(2X年前),要比幾百… 好似係黃大仙解籤呢類:rofl::rofl::rofl: 我媽當時好擔心

我依家覺得,咁比人呃,其實都應咗係破財:rofl:

冇啊,其實我唔敢睇!
只不過呢個「機原考合」

我老公個朋友又係咁,初初識佢好貪小便宜好孤寒,之後想生BB就做善事,仲會送禮物俾圍內既小朋友,同湊佢地去玩~

1個讚