地圖未有的新店分享

岩岩經過,佢地喺返舊位開XDDD

【那個】 北角新店
營業時間:12nn - 4:30pm、6pm - 9pm
地址:北角英皇道483-497號東寶大廈地下C-D號舖​

即日至7月23日試業期間可享全單折扣優惠
(10/7前八五折;11/7-23/7九折)

3個讚

【Lemna】
營業時間:11am - 10:45pm(星期一至五);10am - 10:45pm(星期六、日及公眾假期)
地址:尖沙咀文化中心餐廳大樓 G/F

5個讚

【慧食貓】旺中分店 (台式手抓餅)
地址:旺角彌敦道688號旺角中心一期1樓F85鋪
營業時間:2pm - 9:30pm

檳榔島敍 (馬來西亞菜)
:round_pushpin:鰂魚涌海灣街2號濱海大廈地下D-1號舖

4個讚

響茶新開灣仔店
由柴灣一間深受街坊愛戴嘅奶茶小店,價廉物美,到依家陸續開左炮台山、土瓜灣、九龍城,同今年灣仔第五間分店啦

生命有限多士
銅鑼灣同荃灣都好出名嘅特色小店,係銅鑼灣希雲街店隔離開多左間甜品部

T2P 第二人生
原本係北角古月嘅pop up餐廳,係天后興發街100號開左fusion菜

2個讚

唔知有冇人出過!
兩間都係Atum姊妹店
一間在美麗華商場地庫Muta cafe
一間係K11 Art Mall的火土燒肉

3個讚

叁拾士多新開小食店分支30Fx,觀塘廣場地下:
叁拾士多賣開好多本地特色雜貨,尤其燒賣、醬料出名。

4個讚

記得幫手填個form啦

想試蘭王炸蛋老味雞髀 :drooling_face:

2個讚

唔招待校長嘅新景園咖哩小廚,係英國Manchester開左分店

5個讚

人人和平係HKTVMall開店賣「北角碼頭」水餃:
https://www.hktvmall.com/s/H9946001

當然如果住得近都係自己上人人和平門市買平D,details:
https://www.facebook.com/433587756727409/posts/pfbid0XnMUHKTG5wGLWzJQgPRj4uBVN4oeWewb7q6LwpuagNWCzTTZQMjtrfKaAWsYb8VPl/?d=n&mibextid=GQ1ERd

3個讚

視點護眼,:apple:最後嘅頭版廣告商,灣仔新開分店:

另外泰Cool新開左淘大花園店,呢間都超出名已經好多報導唔需要多介紹,泰國菜正宗濃郁份量超大。

4個讚

三一餃子 旺角分店

旺角通菜街71號地舖

營業時間: 12nn – 9:30pm(暫定)

https://www.andthen.hk/eat/63869_中環-人氣餃子店-三一餃子-旺角新店/

2個讚

阿布泰 旗艦店
尖沙咀彌敦道118-130號美麗華廣場二期1樓172號舖
【營業時間】星期一至日10:00 - 23:00

4個讚

【楚撚記土瓜灣新店】
營業時間:5pm - 12am
地址:土瓜灣馬坑涌道2號寶光大廈地下C及D舖
訂座電話:2515 1500/2515 1200/5338 1859(WhatsApp)

3個讚

會係阿布泰買

呢個地方都會有黃店:crazy_face:

Yellowland最新推介,筲箕灣價廉物美傳統車仔麵店「小食皇大排檔」開左九龍灣近淘大分店:

2個讚

茶匠開左東涌分店,區內少有嘅良心選擇
來緊預告開黃大仙

兩姊妹涼皮有限公司
都係少數價廉物美嘅川味食物
開左屯門仁愛堂街新店

3個讚

高質扒房Top Blade Steak Bar甜品副線研香,預告10月係尖沙嘴厚福街推出實體店,本身疫情期間只做外賣團購甜品。

3個讚