終於approved左,苦等4個月零3日

唔明,即係我要香港領事館攪?

我既意思係當時只可以係領事館現場搞,宜家只可以網上向HMPO申請,當時現場搞一定要身份證正本,可能你早幾時先renew,唔知道97之後要去英國領事館renew,97前係入境處代辦,13年12月10日開始全部只接受網上向HMPO申請

Passport printed and sent 9:10pm on 18 November 2020
Application approved 1:54pm on 18 November 2020
Application being processed 4:37pm on 25 August 2020
Documents received 9:04am on 25 August 2020
Application received 3:09am on 14 July 2020
Application submitted 3:09am on 14 July 2020

總算APPROVE左…
BTW…18號Approve但到今日都未收到Courier 既 sms …正唔正常??

2個讚

唔清楚,因為我都未收到Printed and sent 通知

23/11 剛剛寄出

正常,差不多了

我情況同你差唔多, 但到今日都未Approved :roll_eyes:

6JUL Submitted and confirm identity
27AUG Documents received
28AUG Being Processed

你們就好。我80後但我父母無幫我申請過bno

快了快了,而家處理緊8月收到件

一個星期後都仲未有消息… 等待真係好漫長 :woozy_face:

應該好快架啦,我只早你3日process
我23/11 printed and sent
兩份件分別係25/11及26/11寄出
Supporting documents 尋晚率先收到
Passport 要星期一先收到(因為尋日呢份件德國萊比錫轉機時因班次問題延誤到今朝先轉到機繼續飛),明天先到香港,搞到今日無法收到,加上明天係星期日,冇人派件,要等星期一先收到)

DHL到前會通知嗎?早上沒人在家 :woozy_face:

上門前冇人會預先通知你,因為你網上預約左,我約左前晚收supporting documents,但我出左街同同事食飯,叫我屋企人幫我收,結果我表弟幫簽收,又唔即刻whatsapps 我同我講聲,正死仔包:sweat_smile:

但係你可以上網或打電話去更改預約,我都約左明晚收埋本新證,正常第一日係唔會早上派件的

我今份應該同你個份同班機,昨日朝早先係德國轉到機,跟著到今日下午先更新話到左香港,今朝仲擔心會唔會寄失,慶幸到左,可能清關耐左

ok,thx.希望一齊順利

我7月頭申請
9月4收到文件
9月8處理
仲等緊

今日下午收到新bno,謝謝你先。但其他文件仲未有下落,連DHL no.都未有,正常嗎?好彩我所有文件都係副本:grimacing:

1個讚

我未返到屋企,但我我表弟幫我簽收左

我今日都收到bno啦:laughing:

1個讚